Osnovno šolo Bistra buča so obiskale prijetne mlade dame, ki v Sloveniji opravljajo prav posebno poslanstvo. Prav imate, to so Vinske kraljice, ki predstavljajo namreč vrhunska vina svojega domačega kraja. Prvič v zgodovini šole je tovariš učitelj na trenutke ostal tudi brez teksta, vidno pa ga je oblivala tudi nenavadna vročica. Kako tudi ne, saj tovariš učitelj ni navajen na veliko prazniti “kozarcev” med tem, ko razlaga o lepotah, tradiciji in kulturnih znamenitostih Bele krajine pred njim pa sedijo, ga gledajo in se mu prikupno smejijo prelestne Vinske kraljice iz vseh koncev in krajev naše vinorodne dežele pod Alpami.

Osnovno šolo Bistra buča so te nagajive, prikupne in vinsko nasmejane brihtne bučke obiskale minulo soboto. Vinske kraljice, ki so nam s tem zelo polepšale dan so bile:
Martina Breznik – Cerkvenjaška vinska kraljica; Katja Jakljevič – kraljica Metliške črnine; Mateja Šek – Jeruzalemska vinska kraljica; Anja Trstenjak – kraljica Radgonsko-kapelskih goric; Polona Kolarič – Kogovska vinska kraljica; Urška Bračko – Mariborska vinska kraljica; Nataša Ferjančič – Vipavska vinska kraljica; Eva Somrak – Cvičkova princesa in Urška Polanec – Ptujska vinska kraljica.

Hvala za vaš obisk,
Osnovna šola Bistra buča.